Hälsoutmaningen – manual för anmälan

Ta reda på vilka kollegor på er arbetsplats som vill delta i Hälsoutmaningen. Blir ni många kan ni med fördel göra en gemensam anmälan för alla på er arbetsplats, för att senare skapa och dela upp i olika lag.

Vem står för kostnaden?

 1.  Om arbetsgivaren står för kostnaden: ta reda på fakturaadress och e-postadress om fakturan ska skickas digitalt och om den ska ha någon speciell märkning som t.ex. kostnadsställe
 2. Står ni själva för kostnaden anger ni er egen adress (vanligtvis den som gör anmälan för laget).

Friskvårdbidrag

 1. Vill ni ha underlag för friskvårdsbidrag anger ni även namn och personnummer på deltagarna.

Gör en anmälan

Använd gärna en anmälningslista där de som vill vara med fyller i sitt namn och mejladress. Detta underlättar när du som gjort anmälan sedan ska skicka ut kom igång-guiden till dina lagkamrater.

 1. Välj organisation:  välj er organisation i rullistan
 2. Kontaktuppgifter: skriv in dina (anmälarens) kontaktuppgifter
 3. Faktureringsinformation: se ovan – Vem står för kostnaden?
 4. Deltagarinformation: Ange totalt antal deltagare och antal stegräknare. Vill ni beställa stegräknare bör beställningen göras senast 7 dagar innan start.

Efteranmälan

 • Har ni gjort er anmälan och vill i efterhand lägga till fler deltagare gör ni det enklast genom att mejla till: support@staffinmotion.com.

Registrera konto och bilda lag

 1. Tidigast 7 dagar innan Hälsoutmaning startar skickas en kom igång-guid ut med gruppens aktiveringskod till den som gjort anmälan.
 2. Lagledaren skapar sitt konto, bildar och namnger ett eller flera lag.
 3. Lagledaren skickar vidare kom igång-guiden till sina lagkamrater och skriver vilket lag de ska gå med i.
 4. Alla i laget skapar ett personligt konto och går med i laget.

Vad behövs för att registrera steg

 1. Stegräknare. Man kan beställa en stegräknare av Staff In Motion eller köpa själv i affär. Väljer man att beställa en stegräknare av Staff In Motion bör man göra sin anmälan senast 1 vecka innan start för att hinna få den i tid.
 2. Mobiltelefonen. Det finns en mängd appar som registrerar steg/aktivitet. Somliga är gratis medan andra kostar en slant. Väljer du Fitbit (apple-telefon) eller GoogleFit (android-telefon) kan appen synkas med Staff In Motion och dina steg läggas in automatiskt. Men, skriv gärna upp dina steg så att du kan lägga till dem manuellt om det inte fungerar med den automatiska överföringen.
 3. Aktivitetsklocka/Aktivitetsarmband: Det finns en uppsjö av klockor/armband i olika prisklasser och med en mängd olika funktioner
 4. Det går även att registrera aktivitet genom att ange aktivitet, nivå och tid.

Under tävlingen

Gå in på er sida varje dag och peppa varandra under fliken Lag. Du registrerar dina steg i Min Dagbok och i Mina uppdrag hittar du extra hälsouppdrag som ger poäng.

Hälsoutmaningen – kontakt

Kontakt med Staff in Motion:
Telefon: 070 090 52 58 eller 08 400 259 44
E-post:  staffan.carlnas@staffinmotion.com
support@staffinmotion.com  

Webb: www.staffinmotion.com/se/rsif/

Kontakt med RSIFs kansli:
Telefon: 08 123 190 72 eller 070 484 83 87
E-post: asa.michaelsson@regionstockholm.se

Webb:www.rsif.se