RSIF/KORPEN

På denna sida kommer vi rapportera om RSIFs arbete med Korpen för att sätta fler folk i rörelse och vara en del av den svenska idrottsrörelsens gemenskap.

 RSIF är med i Korpen och Motionslandslaget 

RSIF är en del av Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet. Tillsammans gör vi det enkelt för våra medlemmar att motionera och ha kul tillsammans!  

 RSIF har varit medlemmar i Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet sedan slutet av 2021 och utökar nu samarbetet genom att gå med i Motionslandslaget – Korpens initiativ för att sätta människor i rörelse. 

RSIF har gått med i Motionslandslaget för att vi tycker det är viktigt att röra på sig i vardagen och på så sätt bidra till en gladare och friskare arbetsplats. Genom Motionslandslaget med förbundskapten Micael Dalen i spetsen kommer vi tillsammans att inspirera varandra till att röra på oss mer. All rörelse räknas – allt hamnar på pluskontot – varje rörelse varje minut. 

Läs mer om motionslandslagets arbete här 

Om Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet  

Korpen är ett av Sveriges största idrottsförbund och har samlat företag och arbetsplatser för att idrotta tillsammans i över 100 år. Motion är helt enkelt en del av vårt DNA. Vi vill bedriva en inkluderande verksamhet där alla platsar och är med utifrån sina förutsättningar. Läs mer på korpen.se 

Om ni har några frågor eller funderingar kring samarbetet med korpen så tveka inte på att höra av er till sf.rsif@regionstockholm.se 

 

Vi kickar igång samarbetet genom att erbjuda alla våra medlemmar möjligheten att vara med och gå världens största tipspromenad – en digital tipspromenad med kluriga frågor inom en rad olika områden. Du öppnar den i din telefon, väljer ett ämne som intresserar dig och om du vill gå en promenad på 20 eller 40 minuter. Sen är det bara att snöra på sig skorna och ge sig ut i friska luften!  Enda kravet för att en ny fråga ska dyka upp är att du rör på dig. Perfekt sysselsättning under julen.

QR koden ovanför går raka vägen till själva förbundskaptens Micael Dalens tipspromenad om lycka! Du kan sedan välja mellan en massa olika ämnen som intresserar dig. Så ta med dig familjen ut på en härlig promenad där ni samtidigt svarar på kluriga och intressanta frågor!