Söndagspromenader

varannan söndag  – gratis och utan föranmälan – men medlem så klart

De flesta tycker om att promenera och vandra och vi tror att det kan vara roligare om man är flera och att det är ett extra plus är om man får upptäcka nya platser och promenadstråk.

Därför har Region Stockholms Idrotts- och Friskvårdsförbund ett promenadnätverk för dig som arbetar i landstingsnära verksamhet och är medlem i någon av RSIF/SLIF´s föreningar. Vid promenerar tillsammans varandag söndag med uppehåll för jul/nyårshelgen och sommaren.

Du är lika välkommen att delta ensam, som med familjemedlem eller vän, men de flesta kommer själva och det är lite själva idén – har man ingen att promenera med – promenera med oss. Deltagande är gratis och kräver ingen föranmälan.

Samlingstiden är klockan 10.00 om inte annat anges och vi startar och slutar alltid vid SL-kommunikationer. Om start och mål är på samma plats så att det finns möjlighet att åka egen bil anger vi det i inbjudan. Promenaderna har ingen formell ledare, men det finns alltid en promenadvärd som har karta med sig.

Promenader är cirka 1 mil långa och vi går i promenadtakt. Oftast finns det möjlighet att gå kortare eller längre sträcka än annonserat för den som vill.

Vanligt vandringstempo är c:a 3 km/timme på stig, 4-5 km/timme på gångväg och vi går vanligtvis i lättgången terräng. Det blir alltid tid för en längre rast för medhavd picknick alternativt fika på café, anges under respektive promenad i högerfältet.

Det behövs inte någon särskild utrustning för att delta, ett par bra skor och kläder efter väder räcker, men en flaska dricksvatten och ett sittunderlag kan vara bra att ha.

Kom gärna med idéer om vart du vill gå eller om du själv har någon promenad som du vill dela med dig av. Kanske har du någon övrig fråga. Hör då av dig till Åsa på RSIF/SLIF´s kansli, asa.michaelsson@sll.se, telefon 08 – 08-123 190 72

Extra söndagspromenader i sommar

Söndag den 11 juli, Skarpnäck – Solsidan
Start klockan 10.00 utanför spärrarna till Skarpnäcks T-bana

Söndag den 25 juli, Rösjö
Start  klockan 10.00, plats anges senare

Söndag den 8 augusti, Norsborg – Masmo – Mälarpromenaden
Start klockan 10.00 utanför spärran till Norsborgs T-bana

IF Oliven bjuder in till en septembervandring i Orsa, Dalarna, 2 – 5 september. Läs mer på IF Olivens sida

Söndagspromenader hösten 2021

Söndagen den 12:e september – Enskede gård – Älvsjö – Högdalen, via Dahliaträgården och Rågsveds frilutsområde

Start kl 10.00 utanför T-banan Enskede Gård.

Söndagen den 26:e september – Görväln – Kallhäll

Start kl 10.00 ( mer information kommer)

Söndagen den 10:e oktober – Alby Friluftsområde – Björkhagen

Start kl 10.00 busstorget Gullmarsplan vid buss 873 mot Nyfors alternativt Alby Gård, Tyresö kl 10.40.

Söndagen den 24:e oktober – Norrviken – Häggvik

Start kl 10.00 (mer information kommer)

Söndagen den 7:e november Åkersberga

Start kl 10.00 vid Roslagsbanan, Östra station/Tekniska Högskolan – alternativt Åkersberga station
kl 10.40
Eva och Siv

Söndagen den 21:e november – Häggvik – Säby Gård
Start kl 10.00 utanför Häggviks station.

Söndagen 5:e december – Djurgården runt

Start kl 10.00 vid hållplatsen Waldemarsudde på Djurgården, buss 67 från Karlaplan eller Spårvagn 7 från T-centralen.

Anneli      072 546 77 70
Eva           070 932 04 15
Siv            070 351 30 75
Ulla          073 627 10 90

Höstens promenader 2020

Söndagspromenader hösten 2020

Söndagen den 6:e september – Sjön Aspen
Start kl 10.00 vid Tumba station varifrån vi tar buss 738 till Hågelby alternativt vid Hågelby värdshus klockan 10.20. Start och mål är på samma plats.

Söndagen den 20:e september – Kärsön
Start kl 09.45 vid Stadshuskajen, Klara Mälarstrand för båtfärd till Tappström, varifrån vi tar buss till Brostugan, alternativt busshållplats Brostugan kl 11.00.

Söndagen den 4:e oktober – Flaten – Ältasjön
Start 10.00 vid utanför Skarpnäcks T-bana, start och mål vid Skarpnäcks T-bana.

Söndagen den 18:e oktober – Riddersvik – Viksjö
Start kl 10.00 utanför T-banan i Vällingby, uppgång Kirunaplan varifrån vi tar buss 542, hållplats A, till Riddersvik, alternativt busstation Riddersvik kl 10.15.

Allhelgonadagen, söndagen den 1:a november – Axelsberg – Skanstulll
Start kl 10.00 utanför T-banan i Axelsberg.

Söndagen den 15:e november – Gullmarsplan
Slussen, via Hammarbybacken och Hammarby sjöstad samt båt till Södermalm
Start kl 10.00 utanför spärrarna vid T-banan Gullmarsplan.
Vi fikar inomhus på café.

Söndag 29:e november – Vällingby – Kristineberg (Vällingby stråket)
Start kl 10.00 utanför T-banan i Vällingby, uppgång Kirunaplan.
Vi fikar inomhus på café.

Söndagen 6:e december – Görväln – Kallhäll (Julmarknad)
Start kl 10.00 vid Jakobsberg station varifrån vi tar bussen till Lantmäterivägen, alternativt busshållplats Lantmäterivägen kl 10.10.

Promenadvärdar är Anneli, Eva, Ulla och Siw