Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

 • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vandringshelg i Orsa, Dalarna, 15-18 september

15 september, 2022 - 18 september, 2022

3200 kronor – 3600 kronor

Välkommen till en härlig vandringshelg i den vackra och omväxlande naturen i  Orsa

Vi kommer att vandra i den vackra dalanaturen, långt inne i mossiga trollskogar där det plötsligt öppnar sig en glänta med en gammal fäbodvall eller en brant ravin med ett vattenfall. Understundom har vi en fantastisk utsikt över Orsasjön och Siljan samt de blånande bergen. Men vi kommer också att vandra i bebyggelsen och se de pittoreska dalagårdarna (och gamla bilar som står på var och varannan gård). Ett par gånger under vandringen stannar vi till och fikar/äter.

Vi bor på Orsa vandrarhem och gör dagsturer i omgivningarna. Före frukost kör vi stående morgonyoga (matta behövs inte) på terrassen med utsikt över de blånande bergen. Vi äter frukost och middag på vandrarhemmet, vid frukosten gör vi matsäck till dagens utelunch. På kvällarna hjälps vi åt med matlagning, dukning och disk.

Vandringshelgen startar på torsdagen. Incheckning under kvällen på vandrarhemmet. Vi bjuder på lite paj och sallad klockan 19.00. Avslutning söndagen cirka klockan 14.00. Fullständigt program för helgen får du vid anmälan.

Boende

Orsa Vandrarhem ligger vackert vid skogsbrynet och med utsikt över Orsasjön. 32 mil från Stockholm. Det finns olika sorters rum att välja bland. Om ni är två så får ni ett större dubbelrum med sköna hotellsängar. Bilder på rummen: http://www.orsavandrarhem.se/Vandrarhemmet.php

Pris och boendealternativ

 • 3 600 kronor, eget rum inklusive toalett på rummet
 • 3 400 kronor, dubbelrum, inklusive toalett på rummet
 • 3 200 kronor för ospecificerad boende

Det finns åtta gemensamma duschrum på vandrarhemmet.

Anmälan

Anmälan är öppen för alla som är anställd i Region Stockholm. Det går bra att ta med familjemedlem eller vän. Vi har plats för 16 deltagare och principen först till kvarn gäller.
I dagsläget finns det några platser kvar, skicka in din intresseanmälan så får du ett snabbt svar om du fått en plats Anmälan vid betalning är bindande, men skulle du få förhinder kan resan överlåtas. Inga pengar återbetalas dock.

För att kunna deltaga på vandringsresan behöver du som är anställd inom Region Stockholm vara med i någon av RSIF (Region Stockholm Idrotts- och friskvårdsförbund) föreningar under 2022. Om din arbetsplats inte har någon förening kan du bli medlem i IF Oliven (50 kronor per kalenderår) som står öppen för alla inom Region Stockholm. Som medlem i IF Oliven får du 10 procent rabatt på resan.

 Anmälan skickas till birgitta.braysy@regionstockholm.se med följande information (även eventuell medresenär).

 • Namn, mobilnummer, e-postadress och din adress
 • Vilken RSIF-förening du är medlem i och din medlemskod för 2022
 • Eventuella allergier, icke kött eller om du är vegan
 • Vilken typ av boende du vill boka
 • Ungefärlig ankomsttid och hur du anländer – med bil eller kollektivt
 • Reser du med egen bil och kan tänka dig ta medresenär
 • Om du är vill åka med någon deltagare som har bil
 • Om du vill att vandrarhemmet hämtar ditt bagage från busstationen i Orsa. Det är 1,5 km att gå

 Om vandringarna

Fredag och lördag är det heldagsvandringar.  På söndagen går vi en kortare sträcka.
Vandringarna är i medeltempo och vi kommer att gå ca 15 km i skog, på vägar, över myrar och förbi fäbodar. Du som följer med måste klara av tempot och sträckan utan problem.

Terrängen är omväxlande och ibland kuperad. Vid flera tillfällen stannar vi till och beundrar utsikten över Orsasjön och de blånande bergen. Vi stannar även till för att titta lite extra på den närliggande naturen, som mossorna och lavarna.

Eftersom vi närmar oss höst kan det vara kallt, lerigt och regnigt så anpassa utrustningen efter det.

Men förhoppningsvis kommer vi att få dagar med hög luft, klar himmel och solsken. Vid anmälan kommer du också få ett förslag på packlista.

Vandringsledare är Kerstin Törngren. Kerstin äger vandrarhemmet ihop med sin man och kan omgivningarna väl så vi kommer att få njuta av vackra platser och bra vandringstigar.

Resa till Orsa

Du ordnar din resa själv. Du kan åka tåg med SJ eller Masexpressen från Stockholm till Mora och sedan vidare med lokalbuss till Orsa. Personalen på vandrarhemmet hämtar din packning i Orsa, eventuellt deltagare också, men bara två passagerare får plats i bilen. Det är ca 1,5 km att gå.

Om du åker bil och har plats i bilen, kanske du kan ta med en medresenär?

Ingår:

Tre vandringar med guide.
Logi på vandrarhem i Orsa.
Helpension – 3 frukost, 3 lunchpaket, 2 middag.
Sängkläder och handduk
Städning

 Ingår ej:

Resa tur och retur Orsa
Måltidsdryck förutom vatten. Om du vill ha vin eller öl till maten tar du med det själv (Det finns ett systembolag i Orsa).

 

Frågor:

Kontakta Birgitta Bräysy: birgitta.braysy@regionstockholm.se, Trafikförvaltningen Region Stockholm. Mobil 070 783 33 48.

 Arrangör:

IF Oliven i samarbete med STF Orsa Vandrarhem. IF Oliven är en förening i Region Stockholms idrotts- och friskvårdsförbund (RSIF).

Välkommen!

IF Oliven och Orsa Vandrarhem

 

Detaljer

Start:
15 september, 2022
Slutar:
18 september, 2022
Kostnad:
3200 kronor – 3600 kronor
Evenemang Kategori:

Arrangör

RSIF
Telefon
0704848387
Visa Arrangör-webbplats