Föreläsning – Under Afrikas himlar, med Brutus Östling

8 november,18:30 - 20:00

40 kronor – 75 kronor

Region Stockholms Fotoklubb bjuder in till mycket intressant föreläsning  med den prisbelönta fotografen Brutus Östling

I föreläsningen ”Under Afrikas himlar” får vi följa  Brutus Östling på en vidsträckt resa på de afrikanska savannerna. Med storslagna bilder och gripande berättelse låter han oss följa allt från de afrikanska vildhundarna till skrikhavsörnen i deras unika livsmiljöer.

Hur kommer det sig att den afrikanska vildhunden, som är savannens effektivaste jägare, ändå tillhör Afrikas mest hotade rovdäggdjur? Hur fungerar balansen mellan rovdjur och bytesdjur på Serengetis och Masai Maras grässlätter?
Brutus Östling berättar om hur olika djur på de mest fantastiska sätt anpassats till savannerna men diskuterar också hur vi ska kunna rädda Afrikas vildmarker och enastående djur, som i de flesta fall levt här sedan miljoner år.

Brutus Östling, född 1958 i Stockholm, slog igenom som fågelfotograf med debutboken år 2005. Sedan dess har han givit ut elva fotoböcker av vilka flertalet blivit storsäljare och även utkommit i bland annat USA och Storbritannien. Fyra av hans böcker har utsetts till Årets Pandabok av Världsnaturfonden, WWF. 2009 vann han det prestigefyllda Augustpriset i fackboksklassen med ”Att överleva dagen” tillsammans med textförfattaren Susanne Åkesson. Sedan 2011 skriver Brutus även texten till sina böcker.

Såväl ”Bevingat” (2015) som ”Under Afrikas himlar” (2018) valdes av WWF till de årens pandaböcker (bästa naturbok). 2020 gav han ut ”Konsten att fotografera fåglar och andra djur. Version 2.0”, en handbok i coffe tableformat

För vem: medlemmar i en RSIF-förening för 2021.
När: måndag den 8 november
Tid: 18:30 – ca 20:00
Var: Nya Karolinska . Lokal meddelas innan föreläsningen.
Föreläsningen visas även som digital live-föreläsning.

Tips! Ta chansen att köpa Brutus böcker efter föreläsningen.

När du anmäler dig behöver du din medlemskod för 2021.

Inte medlem!?
Bli medlem här

Pris för föreläsning på plats: 75 kronor
Anmäl dig här till föreläsningen på plats på Nya Karolinska