Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Museiutställning med guide! Sveriges Museum om Förintelsen

6 december,16:00 - 16:45

35 SEK
Fotograf: Ola Myrin, Sveriges museum om förintelsen/SHM.

RSIF bjuder in dig till en berörande och tankeväckande upplevelse på ”Sju Liv: En Utställning om Förintelsen” på Sveriges Museum om Förintelsen. Genom att följa Walter, Alice, Czesław, Lieselotte, Hanna, Kiwa och Eva kommer du att få en unik inblick i deras överlevnadskamp genom krig, förföljelse och det ofattbara lidande som präglade Förintelsen.

Dessa sju personer,  som är vittnen till nazisternas grymheter, representerar olika åldrar, bakgrunder och geografiska platser i Europa. Deras berättelser, som sällsynta överlevare, ger oss en möjlighet att lära av historien genom deras personliga erfarenheter, bevarade föremål, brev och fotografier.

I utställningen kommer du att följa deras resa från getton och flykt till koncentrationsläger och dödsmarscher. Var och en av dem bar på en unik historia och genom denna utställning kommer deras minnen att föras vidare till kommande generationer.

Denna möjlighet till ett guidat besök är öppet för alla RSIF medlemmar. Som medlem har du också möjlighet att köpa upp till tre extra biljetter, vilket ger dig möjligheten att dela denna viktiga upplevelse med din familj och vänner. Passa på att reflektera över och hedra dessa överlevares minnen genom att närvara på ”Sju Liv: En Utställning om Förintelsen”.

Det är en unik chans att fördjupa dig i historien och låta den vara en påminnelse om vikten av att aldrig glömma.

Pris: 35:-

Adress: Glashuset på Torsgatan 19, t-banestation ST: Eriksplan.

Läs mer om utställningen och muséet på deras hemsida 

Länk till anmälan finner du här

Details

Date:
6 december
Time:
16:00 - 16:45
Cost:
35 SEK
Event Category:

Organizer

RSIF
Phone:
0704848387
View Organizer Website