RSIFs Hälsoutmaning 3 maj – 30 maj 2021

Öppen för alla medarbetare i Region Stockholm

Hälsoutmaningen är en lagaktivitet där målet är att samla poäng till laget genom att hålla en daglig fysisk aktivitetsnivå som motsvarar 10 000 steg per person och dag. Förutom det fysiska målet kan man även få poäng genom roliga bonusuppdrag som kan handla om att genomföra ett roligt träningspass, vårda relationer, ge sig själv mer sömn och bättre mat. Målet är alltså att vi tillsammans med våra kollegor ska fokusera extra mycket på vår hälsa under  fyra veckor. Hjälp, peppa och stötta varandra så att alla i laget  går i mål som segrare – tillsammans är vi starkare!

Så här gör ni er anmälan

Samla ihop de kollegor på er arbetsplats som vill delta i Hälsoutmaningen. Blir ni många kan du  med fördel göra en gemensam anmälan för alla på er arbetsplats, för att senare skapa och dela upp i olika lag.

 

Vem står för kostnaden?

 1.  Om arbetsgivaren står för kostnaden – ta reda på  fakturaadress och även e-postadress om fakturan ska skickas digitalt och om den ska ha någon speciell märkning som t.ex. kostnadsställe
 2. Står ni själva för kostnaden anger ni er egen adress (vanligtvis den som gör anmälan för laget). Vill ni ha underlag för friskvårdsbidrag anger ni även namn och personnummer.

 

Gör en anmälan

 1. Välj organisation:  välj er organisation i rullistan
 2. Kontaktuppgifter: skriv in dina (anmälarens) kontaktuppgifter
 3. Faktureringsinformation: se ovan, Vem står för kostnaden?
 4. Deltagarinformation: Ange totalt antal deltagare och antal stegräknare. Vill ni beställa stegräknare bör beställningen göras senast 7 dagar innan start.

 

Efteranmälan

 • Har ni gjort er anmälan och vill i efterhand lägga till fler deltagare gör ni det enklast att mejla till support@staffinmotion.com.

 

Registrera konto och bilda lag

 1. Tidigast 7 dagar innan Hälsoutmaning startar skickas en kom igång-guiden ut med gruppens aktiveringskod till den som gjort anmälan.
 2. Lagledaren skapar sitt konto, bildar och namnger ett eller flera lag.
 3. Lagledaren skickar vidare kom igång-guiden till sin lagkamrater och skriver vilket lag de ska gå med i.
 4. Alla i laget skapar ett personligt konto och går med i laget.

Anmälde ni er till båda utmaningarna samtidigt finner du instruktion om hur du bildar lag för vårens utmaning längst ner i detta fält.

 

Vad behövs för att registrera steg

 1. Stegräknare. Man kan beställa en stegräknare av Staff In Motion eller köpa själv i affär. Väljer man att beställa en stegräknare av Staff In Motion bör man göra sin anmälan senast 1 vecka innan start för att hinna få den i tid.
 2. Mobiltelefonen. Det finns en mängd appar som registrerar steg/aktivitet. Somliga är gratis medan andra kostar en slant. Väljer du Fitbit (apple-telefon) eller GoogleFit ( android-telefon) kan kan appen synkas med staff In Motion och dina steg läggas in automatiskt .  Men, skriv gärna upp dina steg så att du kan lägga till dem manuellt om det inte fungerar med den automatiska  överföringen.
 3. Aktivitetsklocka/Aktivitetsarmband: Det finns en uppsjö av olika klockor/armband med en mängd olika funktioner och priser.
 4. Det går även att registrera aktivitet genom att ange aktivitet, nivå och tid.

 

Under tävlingen

Gå in på er sida varje dag och peppa varandra under fliken Lag. Du registrerar dina steg i Min Dagbok och i Mina uppdrag hittar du extra hälsouppdrag som ger poäng.

 

Anmälde ni er till båda utmaningarna samtidigt? Gör då så här för att registrera er i vårens utmaning!

 1. Gå in på www.staffinmotion.com
 2. Klicka på Logga in. Ange din e-postadress (som du skrev in vid vinterns utmaning) Skriv sedan in ditt lösenord. (Kommer du inte ihåg det klickar du på Glömt ditt lösenord? Länk för att ändra ditt lösenord skickas då till din e-postadress.)
 3. Du ska nu kommit till fliken Översikt. Ovanför bilden på spelplanen är ett ljust blått fält med texten ”Anmäl dig till kommande kampanj. Klicka här för mer info”.
 4. Klicka och du hamnar på vårens omgång av RSIFs Hälsoutmaning.
 5. Gå in på fliken Lag och klicka på den blå knappen Skapa nytt lag. Vill ni har samma lagnamn som under vinterns utmaning kan du söka efter det bland de redan inlagda lagen. Om du inte hittar det kan du skapa ett nytt lag med samma namn som ni hade tidigare eller så kan du hitta på ett nytt namn. Gå med i laget och informera dina lagkamrater vilket lag de ska gå med i.

 

Chefsbrevet

Se chefsbrevet 

Kort fakta och kontakt

Hälsoutmaningen  vänder sig till alla medarbetare i Region Stockholm.

När: 3 maj – 30 maj

Pris: 74 kronor per person, med stegräknare 155 kronor per person. Priset är inklusive moms.

Väljer arbetsgivaren att stå för kostnaden för sina medarbetare är priset exklusive moms. Alltså 59 kronor per medarbetare, eller 124 kronor för de medarbetare som väljer att beställa en stegräknare.

Sista anmälningsdag: 26 april

……………………………………………………………………………..

Kontakt med Staff in Motion:
Telefon: 070 090 52 58 eller 08 400 259 44
E-post:  staffan.carlnas@staffinmotion.com
support@staffinmotion.com  

Webb: www.staffinmotion.com/se/rsif/

 Kontakt med RSIFs kansli:
Telefon: 08 123 190 72 eller 070 484 83 87
E-post: rsif.sf@sll.se eller asa.michaelsson@sll.se

Webb: www.regionstockholmsif.se 

Hej! Det går fint att efteranmäla sig till Hälsoutmaningen och även att lägga till deltagare ända fram till den 3 maj.

 • Vill du anmäl ett lag gör du det här nedan på Staff In Motions sida.
 • Vill du lägga till deltagare i ett redan befintligt lag mejla support@staffinmotion.com