Promenadnätverkets julbrev 2020

Vi i Promenadnätverket vill tacka alla er som kommit med på våra söndagspromenader och upptäckt nya områden tillsammans med oss samt alla eventuella nya deltagare en riktigt God Jul och Gott Nytt år.

På grund av den rådande pandemin bestämde vi oss för att ställa in årets två sista promenader, men det var inte något lätt beslut då det alltid är lika roligt att få träffa alla er som varit med tidigare och återkommer, men framförallt de som deltar för första gången. Vi har fått chansen att upptäcka så många nya fina områden tillsammans er, men även om vi träffas utomhus och kan hålla avstånd till varandra under promenaderna, kände vi att vi måste lyssna på Folkhälsomyndighetens rekommendation om att inte åka med kommunala färdmedel vilket krävs till och från start och mål.

Under hösteterminen har vi fått förmånen att tillsammans med flera av er vandra runt Sjön Aspen vid Hågelbyparken, åka SL-båt från Stadshuskajen till Tappström och sedan varandra på Kärsön. Vandra runt Flaten och Ältasjön, från Riddersvik till Viksjö via Gåsberg, Axelsberg till Skanstull samt Gullmarsplan till Södermalm via Hammarbybacken varifrån vi hade en otroligt fin utsikt och åka SL-båt från Hammarby sjöstad till Södermalm.

Även under sommaruppehållet 2020 hade vi i år några promenader, vilka alla var mycket uppskattade och är något som vi bestämt oss för att anordna även sommaren 2021.

Vi var då till Nynäshamn där vi vandrade längs Strandvägen och vid Lövhagen det blev lucnhrast med bad i havet för de som ville, vilket var mycket uppskattat och vid denna vandring slog även rekord i antalet deltagare. Vid vandrade även genom Liljansskogen från Gärdet till Bergshamra, och också här fanns möjlighet till bad. Från Skarpnäck genom koloniområdena Listudden, Eken, Orhem, Odlaren och Skarpnäcks koloniområde till Sandsborg, under denna promenad kan tilläggas att vi även gick över både Skogskyrkogården och Sandsborgskyrkorgården. Från Ulriksdal till Bergshamra, via Tivoli koloniområde och förbi Ulriksdals slott och slottsträdgården och tillbaks till Ulriksdals station. Från Bandhagen till Farsta Strand, förbi både Highvalley Skateworld i Högdalen och Snösätra Graffiti Wall of Fame i Rågsved med alla sina fina graffitimålningar.

Vårt hopp är att åter kunna bjuda in både gamla och framförallt nya deltagare till nya spännande promenader 2021 med start söndagen den 10:e januari. Mer information och programmet för vårterminens promenader kommer att läggas ut på Region Stockholms idrotts- och friskvårdsförbunds hemsida RSIF.se/SLIF.se efter nyår. Det krävs ingen föranmälan, att delta är gratis och du får gärna ta med familjemedlem eller vän, men du måste vara medlem i en RSIF/SLIF-ansluten förening.

Återigen God Jul och Gott Nytt år till er alla, önskar Anneli, Eva, Siw och Ulla
PS: Glöm inte bort att även promenader i närområdet är bra för hälsan.