Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Föreläsning: Ett litet prat om lycka med Micael Dahlen

15 maj,18:00 - 19:00

Ett litet prat om lycka

Hur lycklig är du? Denna enkla lilla fråga kan få enorma konsekvenser för hur vi lever våra liv – för våra relationer, vår karriär och vår kreativitet. På sitt personliga signaturvis presenterar Micael Dahlen sin egen och andras forskning om välbefinnande, och delar med sig av sina bästa metoder för att leva lyckligare i en vardag full av nya intryck, gamla tankemönster och eviga prestationskrav. (Till exempel: du har redan blivit lite lyckligare bara genom att se fram emot den här föreläsningen.)

Micael Dahlen

Författare, internationell föreläsare och ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm. Micael Dahlen kan även titulera sig som världens första professor i lycka, välbefinnande och välfärd vid handelshögskolans nystartade Center for Wellbeing, Welfare and Happiness.

För vem: regionanställda med 2024 års medlemskap i en av RSIFs föreningar.

Hitta din förening och bli medlem

När: 15 maj

Tid: klockan 18.00 – 19.00

Var: Campus Åsö Aula, (Åsö vuxengymnasium), Blekingegatan 55, Södermalm. Närmsta T-banestation Skanstull och Medborgarplatsen

Pris: 130 kronor

Anmäl dig här

I priset ingår Micaels bok: En liten bok om Lycka. Ordinarie pris på boken är från 170 kronor

En liten bok om Lycka

Vad gör oss lyckliga? Det har varit den återkommande frågan från Micael Dahlen i hans forskning.

En liten bok om lycka hjälper oss att påbörja ett nytt år – och ett nytt decennium – med en mental verktygslåda för verklig förändring och kanske till och med ett lite lyckligare liv.

I En liten bok om lycka sammanfattar Dahlen resultatet av egna och andras studier i tretton tips som varken kräver stora ansträngningar eller mycket pengar att genomföra och som bevisligen kan få oss att trivas bättre med våra liv.

Det handlar till exempel om att ta ut segern i förskott, fira så mycket som möjligt, återuppleva lyckliga stunder, unna sig, röra på sig, vara tillsammans med andra, välja sina föräldrar med omsorg (!) och att vara tacksam – råd som i rubrikform kan te sig banala men som på Dahlenskt manér utvecklas till små kluriga essäer med reell, forskningsbaserad essens.

Spoilervarning här: Det tycks vara med lyckan lite som med pensionsförsäkringar. Det ökade antalet pensionsalternativ de senaste åren har fått folk att pensionsspara mindre i stället för mer … Alltså att ha lyckan som mål och måttstock för livet gör den bara än mer gäckande, säger Micael Dahlen om en av de slutsatser han redovisar i boken.

En liten bok om lycka serverar också historiska perspektiv och berättelsen om hur Micael Dahlen, genom sin lyckoforskning, råkade göra världens lyckligaste land aningen mindre lyckligt.

Detaljer

Datum:
15 maj
Tid:
18:00 - 19:00
Evenemang Kategori:

Arrangör

RSIF
Telefon
0704848387
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Åsö Campus Aula
Blekingegatan 55
Stockholm,
+ Google Map