Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Grundkurs i trädgård INSTÄLLD

26 mars,18:00

1300 kronor

Detta är en kurs där vi går igenom lite om det mesta i trädgården. Du behöver inga förkunskaper innan kursen. Målet att du ska få tillräckligt med kunskap för att känna dig någorlunda bekväm i växtval, skötsel, undvika många misstag, och att du efter kursen ska ha en överblick för att sedan kunna experimentera och söka vidare och fördjupa dig i olika delar.

Jorden
Jorden är grunden till en trädgård som mår bra och är lättskött. Vi tittar på olika typer av jordar, hur du tar reda på vad just du har för jord och hur du kan förändra och förbättra den.

Kompost
Det här allt som växter börjar och slutar. Vi tittar på varför det är så viktigt att ha en kompost, olika lösningar och vilka som passar bäst för olika behov och förutsättningar och framför allt hur man får den att fungera bra. 

Näring
Grundläggande kring hur du gödslar och ser till att dina växter får vad de behöver för att må bra. 

Vatten
Vatten är livsviktigt för växterna men hur gör man det smartast? Behöver man verkligen göra det? Hur kan vi minska behovet av vattning?

Design
Hur ska man tänka när man ändrar eller gör nytt? Vi går igenom lite grundläggande kring hur man kan tänka och misstag som är vanliga men enkla att undvika.

Friska, enkla och användbara växter
Vi går igen en rad växter som oftast är väldigt tacksamma att använda. Enkla att sköta, friska och har en bra funktion. 

Rätt växt på rätt plats
Det finns växter för alla platser men ingen växt fungerar och trivs överallt. Hur ska vi tänka när vi väljer växter och hur ser vi att en växt int mår bra. 

Plantera, flytta och föröka
Plantera rätt och ge växterna bästa möjlighet att etablera sig redan från början, dela och föröka och få mängder av ”gratisväxter” och flytta det som blir för stort eller inte trivs och ge dem en ny chans. Vi tittar på hur man gör det på bästa och enklaste sätt.

För vem:  RSIF-medlemmar med medlemskap i en RSIF-förening för 2024

Kursen är vid tre tillfällen á tre timmar. Gruppstorlek: 8 deltagare

När: 26 mars, 9 april och 16 april (uppehåll 2 april)

Tid: klockan 18:00 – 21:00

Var: Gubbängstorget 121, Gubbängen

Medlemspris: 1 300 kronor

KURSEN INSTÄLLD

Detaljer

Datum:
26 mars
Tid:
18:00
Kostnad:
1300 kronor
Evenemang Kategori:

Arrangör

RSIF
Telefon
0704848387
Visa Arrangör-webbplats