Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Sveriges museum om förintelsen, guidat museibesök.

6 mars,17:00 - 18:00

35 SEK
Fotograf: Ola Myrin, Sveriges museum om förintelsen/SHM.

Efter många förfrågningar om ett ytterligare tillfälle så bjuder RSIF in dig till en berörande och tankeväckande upplevelse på ”Sju Liv: En Utställning om Förintelsen” på Sveriges Museum om Förintelsen. Genom att följa Walter, Alice, Czesław, Lieselotte, Hanna, Kiwa och Eva kommer du att få en unik inblick i deras överlevnadskamp genom krig, förföljelse och det ofattbara lidande som präglade Förintelsen.

Dessa sju personer,  som är vittnen till nazisternas grymheter, representerar olika åldrar, bakgrunder och geografiska platser i Europa. Deras berättelser, som sällsynta överlevare, ger oss en möjlighet att lära av historien genom deras personliga erfarenheter, bevarade föremål, brev och fotografier.

I utställningen kommer du att följa deras resa från getton och flykt till koncentrationsläger och dödsmarscher. Var och en av dem bar på en unik historia och genom denna utställning kommer deras minnen att föras vidare till kommande generationer.

Denna möjlighet till ett guidat besök är öppet för alla RSIFs anslutna föreningars medlemmar.

Passa på att reflektera över och hedra dessa överlevares minnen genom att närvara på ”Sju Liv: En Utställning om Förintelsen”. Det är en unik chans att fördjupa dig i historien och låta den vara en påminnelse om vikten av att aldrig glömma och att sträva efter en värld fri från intolerans och hat.

Vart: Torsgatan 19 

När: 17.00-18.00 den 6/3-2024

Kostnad: Subventionerat medlemspris: 35:- per person

Länk till anmälan

OBS!

Kläder och väskor:

  • Det är inte tillåtet att ta med jackor eller väskor som är större än ett A4-papper in i museets utställning.
  • Det finns mindre skåp i entrén till museet, där du kan låsa in dina ytterkläder.
  • Obs! Vi kan inte ansvara för större väskor som inte får plats i skåpen utan hänvisar till större skåp som finns på exempelvis Stockholms centralstation.

Matsäck:

  • Det är inte tillåtet att ta med mat och dryck in i museet.
  • Du kan hitta restauranger eller kaféer i närområdet, utöver restauranger på Torsgatan finns ett brett utbud på exempelvis Rörstrandsgatan och S:t Eriksgatan.

Detaljer

Datum:
6 mars
Tid:
17:00 - 18:00
Kostnad:
35 SEK
Evenemang Kategori:

Arrangör

RSIF
Telefon
0704848387
Visa Arrangör-webbplats