Höstvandring med många valmöjligheter

28 september,00:00

Årets höstvandring går mellan Ålstäket och Strömma på Värmdö. Vandringen är strax under en mil lång och går mestadels i skog och med en del hav- och sjökontakt. Från Stockholm tar vi pendelbåten från Strömkajen till Ålstäket.

Planen är att ta pendelbåt 84 från Strömkajen till slutstation vid Ålstäket. Denna båttur är mycket vacker och ger en stark skärgårdskänsla. Du åker på vanlig SL-biljett och resan tar 75 minuter.
Det går också bra att ta SL-bussen från Slussen till Ålstäket, men vi rekommenderar naturligtvis den vackra båtturen. Vid Ålstäket börjar vår vandring till Strömma, en fin vandring på strax under en mil.
När vi kommer fram  till Strömma  fortsätter de som bokat in sig på paddlingen mellan Strömma kanal till Stavsnäs by med WeXplores guider.  Vi andra kan välja att ta SL-bussen tillbaka till Stockholm eller fortsätta längre ut med buss till Stavsnäs by för en mysig promenad i byn och kanske ta en fika på Stavsnäs hembageri. Kanske hinner vi även med att välkomna paddelgänget som kommer med kajak via vattenvägen till Stavsnäs by

För vem: medlemmar i en av RSIFs föreningar. Som medlem kan du boka upp till fyra platser så att familj och vänner kan följa med.

När: 28 september
Tid: Exakt tid kommer efter sommaren. Planen är dock att vandringen börjar på förmiddagen vilket innebär att vi tar första pendelbåt  på morgonen från Strömkajen till Ålstäket.
Pris: Det är gratis att följa med, men var och en står själv för kostnaden för transport med båt och buss.

Länk till kajakpaddlingen mellan Strömma kanal till Stavsnäs by

Datum: