Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Föreläsning med Markus Torgeby

14 november,18:00 - 19:00

75 kronor – 175 kronor

Jag föreläser om vägen in till hjärtat. Om att vi människor redan har allt. Om vägen in till det som är viktigt på riktigt, det som ligger bortanför konsumtion och prestation. Jag pratar inte om lycka och om hur du skall tjäna mer pengar. Jag pratar om mening och det som är kärnan i att vara människa, säger Markus.

 Välkommen till en föreläsning om vikten av att prioritera och observera din mentala hälsa. Hur landar du ditt huvud på kroppen i en värld som bara snurrar fortare?
I dagens samhälle matas vi med enormt mycket information varje dag. Huvudet är motorn i allt. Motivation, drivkraft och kreativitet. För att kunna göra medvetna val behöver huvudet vara i fas. Om du blir trött och sliten i din motor och riskerar utbrändhet och annan psykisk utmattning blir det väldigt svårt att vara människa. Vi jobbar inte fler timmar per dag idag men är mer sjuka och stressade än någonsin. Idag tar vi emot alldeles för mycket osorterad information. Huvudet slutar funka som det ska och återhämtningen blir svår i detta brus. 1-2 timmar per dag utan uppkoppling ger så mycket lugn. Men hur går det till? Att skapa utrymme för pauser, distans och ställtid. Läs mer om Markus längre ner på sidan.

För vem: regionanställda med medlemskap i en RSIF-förening  (2024) och övriga regionanställda.
Som medlem kan du ta med familj och vänner. Medlemmar betalar medlemspris alla andra priset för övriga.
När: 14 november
Tid: 18.00-19.00
Var: Åsö gymnasiums aula. Aulan är i huskropp G med ingång från gården. För kartbild över Åsö klicka här
Pris för RSIF-medlemmar: 75 kronor
Övriga: 175 kronor

Bli medlem

Anmälan medlem

Anmälan övriga

 

Om Markus
Markus Torgeby hade en lovande framtid som långdistanslöpare men valde istället att tillbringa fyra år ensam i den jämtländska skogen, vilket dokumenterades i SVT:s dokumentär ”Löparen”. Uppföljaren ”Löparens väg” skildrar Markus Torgebys liv och livsstil idag. Markus har skildrat uppväxten och åren i skogen i boken ”Löparens hjärta” som blev en storsäljare både i Sverige och internationellt. Hans tid i skogen förändrade hans syn på livet och gav honom insikter om hur det moderna livet påverkar människan negativt genom stress och press från omgivningen. De åren i skogen gav honom tid för eftertanke och reflektion över hur han ville leva sitt liv framöver.

I dag lever Markus tillsammans med Frida och deras tre döttrar nära Åre, inte långt från den plats där han tillbringade åren ensam. Markus och Frida har tillsammans gett ut böckerna ”Sova ute” och ”En plats på jorden”.

Under 2024 gör Markus debut som sommarvärd i Sommar i P1. Avsnittet sänds den 1 augusti. Året innan kunde man följa Markus i SVT:s dokumentärserie ”Husdrömmar” i tre avsnitt, där han och hans familj bygger sin lilla stuga. Programmet hade premiär i oktober och finns att se här.

Markus unika blandning av berättande och motiverande tal har gjort honom till en eftertraktad talare både i Sverige och internationellt. Med sin genuina personlighet och otroliga berättarförmåga fortsätter han att inspirera och påverka individer genom sina ord, uppmuntra dem att omfamna sina egna personliga resor och finna styrka mitt i motgångar.

 

Detaljer

Datum:
14 november
Tid:
18:00 - 19:00
Kostnad:
75 kronor – 175 kronor
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Arrangör

RSIF
Telefon
0704848387
Visa Arrangör-webbplats