Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Grundkurs i fotografering

21 mars,18:00 - 4 april,21:00

950 kronor

Välkomna till en efterlängtad grundkurs i fotografering som Region Stockholms fotoklubb anordnar i samarbete med fotograf Robin Divander.  Vi är en fotoklubb för alla anställda inom regionen och har funnits i snart tio år. Vi välkomnar alla som har ett fotointresse oavsett vilken typ av kamera du använder. Du som efter kursen anmäler dig som medlem i fotoklubben får under 2023 en rabatt på 150 kr på medlemsavgiften som för närvarande är 250 kr per år. Välkomna önskar Region Stockholms fotoklubb och Robin Divander Grundkurs fotografering

Kursen är framför allt för dig som antingen är nybörjare eller är självlärd och kanske har missat eller behöver repetera en del av grunderna. Här utforskar vi kameran, dess inställningar, möjligheter och begränsningar och ser vad vi kan göra med den. Vi navigerar tillsammans bland de grundläggande inställningarna och blandar det med praktiska övningar. Den här kursen passar utmärkt för dig som har en digital systemkamera eller kompaktkamera med manuella inställningar. Har du inte det kommer det mesta även att gå att applicera på en mobilkamera men då med lite färre möjligheter till inställningar. Kursinnehåll Under den här kursen lär du dig framför allt:

  1. Kamerans inställningar
  2. Rätt exponering och hur du bäst utnyttjar bländare, slutare och ISO
  3. Grundläggande bildkomposition och hur du berättar och förmedlar känslor och information med dina bilder.

Mål Du ska efter kusen ha de grundläggande kunskaper som behövs för att hantera de flesta och viktigaste inställningarna och utnyttja dem på bästa sätt. Du ska ha de grundläggande kunskaper som gör att du själv kan gå vidare och utvecklas och inspireras. Efter kursen förstår du kamerans viktigaste funktioner och begrepp.

Kursupplägg Föreläsningar/workshops där vi tillsamman går igenom allt på både ”tavla” och i din kamera och som varvas med praktiska övningar. Kursen består av tre tillfällen där du mellan gångerna får uppgifter att träna och öva på hemma. Tillsammans går vi sen igenom övningarna och diskutera resultaten och reder ut de frågor som dyker upp.

Material Ta med egen digitala systemkamera och kamerans bruksanvisning. Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

För vem: Medarbetare i Region Stockholm. Medlemskap i en RSIF förening krävs inte.
Deltagare som väljer att bli medlem i Region Stockholms Fotoklubb får 150 kronor i rabatt på 2023 års medlemskap.
Önskar man nyttja detta erbjudande kontakta Fotoklubbens styrelse. info@rsiffoto.se

När: Tisdagar. 21, 28 mars samt 4 april

Tid: klockan 18.00-21.00

Var: Kurslokalen ligger i Gubbängens centrum på Gubbängstorget 121.

Kostnad: 950 kronor

Anmäl dig här

Details

Start:
21 mars,18:00
End:
4 april,21:00
Cost:
950 kronor
Event Categories:
,
Event Tags:

Organizer

Region Stockholms fotoklubb
Email:
information@sliffoto.se
View Organizer Website

Venue

Robins kurslokal
Gubbängstorget 121
Enskede, 122 45
+ Google Map